Tips voor het kiezen van een Finse sauna

Wellness

Het is natuurlijk heerlijk om een Finse sauna in je huis, in je tuin of op je dakterras te hebben. Hier kun je af en toe even lekker tot rust te komen. Er zijn echter zoveel verschillende soorten Finse sauna’s verkrijgbaar, waardoor het soms lastig kan zijn om een goede keuze te maken. Waar moet je nu op letten bij het kiezen van een Finse sauna? Hieronder vind je enkele tips die je helpen bij het maken van je keuze.

Soort hout

finse sauna

Een Finse sauna kan zijn uitgevoerd in verschillende soorten hout. Zo zijn er bijvoorbeeld Finse sauna’s van grenenhout. Dit materiaal is zeer sterk, isolerend en veerkrachtig. Ook kan het goed tegen de weersomstandigheden, waardoor dit hout ideaal is voor een Finse sauna die je buiten wilt plaatsen.

Een andere optie is Red Cedar hout. Dit is kwalitatief zeer goed hout en het gaat dan ook lang mee. Het hout heeft een antibacteriële werking, waardoor het zorgt voor extra hygiëne. Daarbij geeft het een lekkere, rustgevende geur af. Een ander soort hout dat hier erg op lijkt is White Chedar. Kwalitatief is dit ook zeer goed hout, alleen heeft het geen bacteriedodende werking. Wel is een Finse sauna van dit hout vaak een stuk goedkoper dan een Finse sauna van Red Cedar.

Sauna

Formaat van de sauna

Voordat je een sauna gaat kiezen is het aan te raden om het oppervlak op te meten waar Finse sauna moet komen te staan. Zo weet je zeker dat je niet een te grote sauna koopt die straks niet goed past. Ook is het goed om te bedenken met hoeveel mensen je in de sauna wilt kunnen zitten. Zo kun je bepalen welke afmetingen hiervoor nodig zijn. Houd als laatste ook rekening met het energieverbruik bij het bepalen van het formaat van de sauna. Grotere sauna’s gebruiken namelijk veel meer energie.